Kun je nog verdienen aan een oude leaseauto?

Kun je nog verdienen aan een oude leaseauto?

Ben je van plan je auto in te leveren of een nieuwe te kopen? Houd dan met een aantal zaken rekening. Veel mensen vragen zich dan af of ze nog kunnen verdienen aan een oude leaseauto? Ben jij benieuwd of dit kan? Lees dan vooral verder!

Wanneer ga je inleveren?

Normaal gesproken kies je er niet zomaar voor je auto in te gaan leveren. Nu kan het natuurlijk wel zo zijn dat je een groot ongeluk hebt gehad en je leaseauto in puin ligt. Vaak kun je dan door een expert de dagwaarde laten bepalen. Indien dit minder is dan de reparatiekosten is het vaak verstandiger hem total loss te laten verklaren. Je kunt er dan voor kiezen oude onderdelen in te laten leveren. Deze zijn vaak nog grof geld waard. Je kunt hiervoor het beste naar een dealer toe die hier verstand van hebben. Dit zodat je weet dat je niet verkeerde dingen uithaalt, of tegen de verkeerde waarde gaat verkopen.

Ben je eigen baas en ben je op zoek naar een nieuwe auto? Lees dan hier of een auto zakelijk voordeliger is dan een privéauto.

Hoe kun je geld verdienen met een oude leaseauto

Zoals gezegd zijn er verschillende opties waardoor je nog geld kunt verdienen met je oude leaseauto. Enkele ideeën hebben wij hier voor je uitgewerkt:

  • Verkopen: dit klinkt natuurlijk heel erg vanzelfsprekend, maar niet iedereen houdt er evenveel rekening mee. Als je auto nog in een fatsoenlijke staat verkeert, kun je hem het beste doorverkopen. Vergelijk verschillende prijzen, zodat je een duidelijk beeld voor jezelf kunt schetsen. Houd er wel rekening mee dat dit pas mogelijk is als de auto volledig van jou is.
  • Lever oude onderdelen in: waar veel mensen achteraf spijt van krijgen is dat ze oude onderdelen niet verkopen. Of ze hier geen zin in hebben, of het niet weten laten we nu in het midden, echter is het wel iets om rekening mee te houden. Een gemiddelde auto bevat bijna een ton ijzer. Natuurlijk fluctueert de ijzermarkt voortdurend en is het ook een kwestie van geluk hebben, maar er valt hier nog veel geld uit te halen. Controleer dan ook vooraf de actuele prijs en baseer hier je berekeningen op. Check hier: oud ijzer inleveren prijs in Limburg.
Lees ook:  Wat is een externe vervoersmanager?

Onderzoek of je katalysator nog in een fatsoenlijke staat verkeert. De gemiddelde katalysator prijs ligt tussen de 250 en 400 euro. Dit heeft alles met de functie van de katalysator te maken. De katalysator heeft als functie schadelijke stoffen die uitgestoten worden door de motor te neutraliseren. Het gaat dan voornamelijk om schadelijke gassen. Deze worden in de katalysator door een chemische werking getransformeerd die niet tot nauwelijks erg zijn om vrij te komen.

  • Overdragen: zit je nog midden in je leasecontract, maar wil je hier eigenlijk vanaf komen. Laat het leasecontract, mits mogelijk, overschrijven naar iemand anders die dan de verantwoordelijkheid heeft.

Ben je op zoek naar een nieuwe auto voor de zaak? Check dan hier een ander artikel!

Conclusie

Wij hopen je in deze blog voldoende informatie te hebben gegeven om nog geld over te houden aan je leaseauto. Zit je namelijk nog vast aan je lease contract, zul je contact moeten opnemen met de eigenaar. Dit komt doordat je anders in de problemen kan komen. Is dit niet het geval? Dan zijn wij ervan overtuigd dat je nog een flinke zak met geld eraan gaat overhouden!

Ben je tevens ook geïnteresseerd in de huizenmarkt? Dan hebben wij hier nog een leuke blog!

Uitgelicht

Recent

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van bedrijfscatering?

Hoe digitale marketing de vastgoedwereld transformeert

5 zaken om rekening mee te houden bij het opzetten van een bedrijf

© Your Marketing Solution 2024 - All rights reserved.