Een voordelige auto voor de zaak: huren of kopen?

auto kopen

Als je beschikt over je eigen onderneming, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het kopen/huren van een auto op de zaak. Dit kan een stuk voordeliger zijn dan particulier een auto kopen/huren. In deze blog ga je lezen hoe het werkt, en in welke situatie huren of kopen beter is.

Auto kopen op de zaak

Als je een auto aanschaft via de zaak, staat de auto op naam van je onderneming en behoort het dus tot het ondernemingsvermogen. Maar hier zitten wel wat regels aan. Als je de auto alleen maar op zakelijk gebied gebruikt, kun je alle kosten boeken als zakelijke kosten. Naast de kosten van de auto zelf mag ook de btw, brandstof, onderhoudskosten en verzekering worden afgetrokken. En zolang je onder de 500 privékilometers blijft, hoef je geen bijtelling te betalen. Ga je wel over die 500 km dan ga je bijtelling betalen. Hoeveel dit is, hangt af van je auto. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Belastingdienst.

Als je een auto koopt word je er eigenaar van. Je mag hier dus mee doen wat je wil. Heb je een auto op de zaak nodig voor de lange termijn. Dan kun je het beste kopen. Omdat je eigenaar bent van het voertuig mag je er ook belettering opplakken, wat bij de meeste huurauto’s niet toegestaan is. Het voertuig is een soort visitekaartje van je bedrijf.

Lees hier of een auto zakelijk aanschaffen voordeliger is dan hem privé te kopen.

auto kopen

Auto huren op de zaak

Naast het kopen van een auto op de zaak is het ook mogelijk om een auto te huren op de zaak. Op deze manier hoef je geen groot bedrag te investeren in een bedrijfsauto. Zeker als je maar tijdelijk op zoek bent naar een bedrijfsauto is huren de perfecte oplossing. De kosten hiervan zijn aftrekbaar, maar dit moet wel goed bijgehouden worden. En ook bij een huurauto geld de 500 privékilometers. Als er meer dan die 500 km wordt gereden zal er bijtelling betaald moeten worden. Door te huren kom je hier dus niet vanaf. Een goede tip als je een zakelijke auto wilt gaan huren is om goed te vergelijken. Prijzen en voorwaarden kunnen per aanbieder veel verschillen. Je zult dus moeten kijken wat het beste is voor jouw situatie. Heb je hier niet zo veel verstand van? Laat je dan adviseren door een bedrijf. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Lees ook:  Op vakantie met een huurauto? Dit zijn de voordelen

Als je een auto huurt zit je vaak vast aan bepaalde voorwaarden en een huurtermijn. Voor een korte periode is dit vaak prima, maar als je een auto nodig hebt voor lange termijn kan dit misschien tegenvallen. Ook wordt het huren vaak duurder als je meer kilometers rijdt. Neem een kijkje op deze website voor de mogelijkheden voor het huren van een auto voor een weekend.

Ben je benieuwd of er ook nog geld valt te verdienen met een oude leaseauto? Check hier of dit mogelijk is!

Uitgelicht

Recent

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van bedrijfscatering?

Hoe digitale marketing de vastgoedwereld transformeert

5 zaken om rekening mee te houden bij het opzetten van een bedrijf

© Your Marketing Solution 2024 - All rights reserved.