Redenen waarom huisdieren goed voor je gezondheid zijn

huisdieren

Heb je je ooit afgevraagd waarom zoveel mensen zo dol zijn op hun huisdieren? Het is meer dan alleen gezelschap wat een huisdier biedt, maar ook een maatje voor het leven. Het leven met een huisdier brengt fysieke, emotionele en psychologische voordelen met zich mee. In deze blog gaan we dieper in op deze voordelen en welke effecten er zijn.

Emotionele voordelen

Tijdens het aaien van een kat of hond zakt je cortisol niveau naar beneden. Cortisol staat ook wel bekend als het stresshormoon. Het voordeel hiervan is dat er een geluksgevoel omhoog komt bij jou en dit een kalmerend effect geeft door je lichaam. Als je thuiskomt van een lange en uitputtende dag en je wordt verwelkomd door een vrolijke kwispel of het rustgevende gespin van je huisdier. Op deze momenten kan dit er al voor zorgen dat alles wat tegenzat die dag verdwijnt.

Naast de rust wat huisdieren je bieden laten ze je ook contacten leggen. Je kan ze gebruiken als een ijsbreker om een gesprek aan te kunnen gaan met iemand. Deze interacties worden meestal aangemoedigd door de honden. Op deze manier wordt er gezorgd dat wij ons ook samengebracht kunnen voelen.

Fysieke voordelen

Uit onderzoek is gebleken dat het hebben van een hond kan bijdragen aan een lagere bloeddruk en cholesterolgehalte. Een gezond hart staat aan de basis van een gezond leven. Als je een huisdier hebt dan moet je ook met het dier gaan wandelen. Een hond kan niet de hele dag binnen liggen, maar heeft ook energie en wil wandelingen maken. Dit zorgt ervoor dat wij als baasje natuurlijk mee moeten gaan. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat er extra calorieën worden verbrand en dit goed voor onze gezondheid is. Als een hond ouder wordt dan worden de wandelingen ook meestal langer. Dit zorgt ervoor dat ons uithoudingsvermogen omhoog gaat en dit helpt ook mee met gewichtsverlies.

Lees ook:  Hoe het komt dat je een gezond voedingspatroon niet volhoudt

Het laatste voordeel van een huisdier hebben is het aspect van verbeterde immuniteit. Het is onderzocht dat kinderen die opgroeien in het bijzijn van dieren vaak minder allergieën en astma hebben. Dit lijkt erop dat blootstelling aan huisdieren op jonge leeftijd het immuunsysteem van het kind helpt om zich beter te ontwikkelen.

Psychologische voordelen

Voor veel mensen zijn huisdieren een geweldige toevoeging in hun leven. Ze worden een deel van de familie. Het wordt een plek van rust en vrede. Een huisdier vergt ook veel discipline, aangezien er ook voor gezorgd moet worden. Als dit goed gaat dan komt er ook een gevoel van zelfvertrouwen bij. Een huisdier zorgt voor een gevoel van verantwoordelijkheid gepaard met een ritme.

Voor gezinnen is het hebben van een huisdier heel voordelig. Steeds meer gezinnen stoppen na het krijgen van 1 kind. Tegenwoordig werken veel ouders of kunnen ze niet altijd thuis zijn. Een huisdier kan hier goed bij helpen, aangezien het kind dan niet altijd alleen is, maar ook gezelschap heeft.

In de laatste jaren is het integreren van een huisdier op school toegenomen. Uit onderzoeken blijkt dat de scholieren meer aandacht hebben en helpt om de stress tegen te gaan die vaak aanwezig is op scholen.

Verantwoordelijkheid voor onze huisdieren

Huisdieren voegen een belangrijk deel aan ons leven toe. Een huisdier heeft positieve effecten in zowel privésituaties als educatieve situaties. Het is dan ook van groot belang dat wij onze trouwen vrienden en vriendinnen niet in de steek laten. Als het geval zich voor zou doen dat onze vriendjes toch niet helemaal gezond zijn is het altijd slim om dat meteen te laten onderzoeken. Zo is het mogelijk om naar de dierenarts te gaan of naar het dierenziekenhuis in bijvoorbeeld Eindhoven. Of je nu een huisdier hebt of je bent nog de overwegingen aan het maken. Je moet altijd blijven onthouden dat een huisdier een grote verantwoording met zich meeneemt. Het is niet alleen plezier, maar ook hard werken.

Lees ook:  Is beleggen in vast goed nog steeds interessant?

 Vond je deze blog interessant? Lees ook hoe het komt dan je een gezond voedingspatroon niet volhoudt. En wil je nu gaan kijken voor een huisdier, maar heb je de ruimte er niet voor? Lees dan de toekomst van de huizenmarkt.

Uitgelicht

Recent

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van bedrijfscatering?

Hoe digitale marketing de vastgoedwereld transformeert

5 zaken om rekening mee te houden bij het opzetten van een bedrijf

© Your Marketing Solution 2024 - All rights reserved.