De toekomst van de huizenmarkt

In Nederland staan ongeveer 8.1 miljoen woningen, maar ongeveer 900.000 mensen zijn op zoek naar een nieuwe woning. Jongeren vinden het lastig om een woning te kunnen vinden, aangezien de prijzen veel zijn gestegen. In veel gevallen konden jongeren het niet betalen en de huizen wat betaalbaar waren die werden met grote bedragen overboden. Zo trokken de jongeren vaak aan het kortste eind.

Woninggroei in Nederland

In 2022 wilde het kabinet 80.000 woningen bouwen, maar dit is niet behaald. In het jaar 2022 zouden er maar 74.000 woningen gebouwd zijn. Blijkend uit de statistieken van het CBS zouden er naar verluidt 90.000 woningen bij moeten komen dit jaar. De verwachtingen zijn dat deze getallen niet behaald gaan worden, maar dat het blijft steken rond 60.00 woningen in Nederland. In de schattingen wat worden gemaakt wordt verwacht dat vanaf 2024 meer mensen een woning kunnen gaan vinden. Er valt te zien dat alle prijzen stijgen dus mensen minder gaan uitgeven. Er is ook een verandering geweest in de belasting voor de mensen met een tweede huis aangezien dit nu naar box 3 is gegaan in plaats van box 1.

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat van de 74.000 woningen die gebouwd zijn in 2022 Zuid-Holland (14,5 duizend), Noord-Holland (14 duizend) en Noord-Brabant (12 duizend) de provincies waren met het meeste aantal woningen. Door alle bouw wat hier heeft plaatsgevonden in het afgelopen jaar lijkt het erop dat de bouwers deze provincies gaan loslaten en richting de minder bebouwde provincies gaan zoals Drenthe, Friesland, Limburg en Zeeland.

Lees ook:  Redenen waarom huisdieren goed voor je gezondheid zijn

Wonen in Limburg

In Limburg zijn afgelopen jaar 188.000 woningen verkocht. Er wordt verwacht dat voor 2023 een daling komt die uitkomt op 179.000 woningen. Naast de huizen die nu al staan gaat er ook nog nieuwbouw bijkomen. Er zijn plannen gemaakt om 26.550 woningen in Limburg te gaan bouwen. Er zou dus meer woonruimte moeten komen, maar deze huizen zouden ook in de middelmatige prijsklasse zitten, zodat starters de kans krijgen om een huis te kopen.

Veel mensen die in Limburg willen wonen gaan als eerste kijken naar een huis in de stad of dicht bij de stad. Op die manier houden ze het stads leven, maar hebben ze de rust wat het heuvelland kan bieden. Klik hier voor een makelaardij in Maastricht. Zo valt er op dat de jongeren die in Limburg zijn opgegroeid vaak geen ambitie hebben om richting de randstad te gaan. Ze zijn de rust gewend van het heuvelland en vinden de steden in de randstad veel te druk en massaal. Voor veel mensen is Maastricht of in de buurt van Maastricht de beste plek om te wonen.

Lees dit: Een voordelige auto voor de zaak: huren of kopen? Of deze blog: De checklist voor het beginnen van een webshop.

Uitgelicht

Recent

Waarom storytelling werkt in de schoonmaakbranche

Content marketingstrategieën voor verandabedrijven

Waarom buiten de deur vergaderen een goed idee is

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

© Your Marketing Solution 2024 - All rights reserved.