Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van bedrijfscatering?

belegde broodjes voor bedrijfscatering

Heb jij van jouw baas de vraag gekregen om de bedrijfscatering te regelen? Dit kan vaak een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn. Want wat zijn precies de verwachtingen? Waar moet je rekening mee houden en binnen welk budget moet het passen? Dit zijn waarschijnlijk allemaal vragen die dan door jouw hoofd heen gaan. Daarom helpen wij je graag een handje en hebben wij de meest belangrijke zaken op een rijtje gezet. 

Gevarieerd aanbod

Als je met meerdere mensen gebruik maakt van de catering, zijn er ook vaak veel verschillende behoeftes. Daarnaast moet je ook weer rekening houden met dieetwensen als vegetarisch, veganistisch, halal, lactose- of glutenvrij. Inventariseer op voorhand waar er allemaal rekening mee moet worden gehouden. Wanneer een cateraar aan al deze dieetwensen kan voldoen, is dat erg fijn.

Hygiëne

Je wilt goed zorgen voor je medewerkers, dus hygiëne vanuit de bedrijfscateraar is een must. Zorg ervoor dat de bedrijfscatering voldoet aan alle veiligheids- en hygiëne eisen. Zo kan het voedsel zonder zorgen genuttigd worden door collega’s en eventuele externe contacten. Mocht je twijfelen over de veiligheid en hygiëne kun je altijd een haccp-audit uit laten voeren.

Het is daarnaast belangrijk dat je de cateraar de mogelijkheid geeft om een keuken te werken waar er genoeg ruimte ter beschikking is. Zorg ervoor dat de cateraar beschikking heeft over een koelkast, eventueel een vriezer, misschien wel een kookfornuis of andere apparatuur die nodig zijn. Als een cateraar namelijk niet de nodige ruimte ter beschikking heeft, kan deze ook niet fatsoenlijk zijn werk uitvoeren. Beschik je op dit moment nog over een keuken die niet aan deze voorwaarden voldoet? Overweeg dan het renoveren van een oude keuken voor een nieuwe moderne keuken.  

Lees ook:  Het starten van een bedrijf: waar moet je aan denken?

Randvoorwaarden

Naast dat je op zoek gaat naar een cateraar die voldoet aan een gevarieerd aanbod, is het ook belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor soort catering past bij jouw bedrijf. Wil je bijvoorbeeld alleen gezonde producten aanbieden? Of enkel duurzaam geproduceerd eten? Er zijn talloze opties. Stel voor jezelf dan ook eerst duidelijk op aan welke randvoorwaarden de juiste cateraar dient te voldoen die past bij het bedrijf. Ook is het fijn als de cateraar in bezit is van een bedrijfsauto, mochten er ingredienten op zijn, dat de cateraar deze zelf kan gaan halen. Twijfel je als cateraar om een bedrijfauto te kopen of huren? Ook hier hebben wij een blog over geschreven, waarin wij precies vertellen in welke situatie je het beste een bedrijfsauto kunt huren of kopen.

Ervaring en community

Tot slot is het belangrijk om op zoek te gaan naar een cateraar die ervaring heeft in het werken met bedrijven en organisaties. Ook is het belangrijk dat deze begrijpt hoe belangrijk het is om aan de specifieke behoeften van de medewerkers te voldoen. Een goede cateraar zal openstaan voor de communicatie en samenwerking om ervoor te zorgen dat de catering service naadloos aansluit. Kijk ook naar de ervaringen van de cateraar en eventuele reviews die andere klanten hebben gegeven. Ben jij nu een cateraar en lees jij ook deze blog? Overweeg dan om een professionele website te laten maken, waarbij je jouw volledige aanbod op aanbiedt. Zo weten de klanten wat ze van jouw als cateraar kunnen verwachten. Lees hier meer over waarom jouw website er professioneel uit moet zien voor de klanten.

Lees ook:  Welke kantoor meubels heb je nodig?

Waarom kiezen voor bedrijfscatering?

Nu denk je misschien na het lezen van bovenstaande stappen, waarom is een besdrijfscateraar zo belangrijk? Het lijkt in eerste instantie namelijk een grote kostenpost. Maar een groot voordeel aan bedrijfscatering is, dat het ervoor zorgt dat je medewerkers zich gewaardeerd voelen. Er wordt namelijk goed voor ze gezorgd. Dit kan ertoe leiden dat medewerkers zich graag inzetten voor de organisatie. Ook wordt alle zorg rondom de maaltijd uit handen genomen. Zelf hoeven de medewerkers zich nergens meer druk om te maken. Lees hier ook: waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor je kantoor?

Door rekening te houden met bovenstaande factoren kun je een cateraar vinden die goed aansluit bij de behoefte en waarden van het bedrijf en uiteraard de medewerkers. Succes!

Uitgelicht

Recent

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

Hoe digitale marketing de vastgoedwereld transformeert

5 zaken om rekening mee te houden bij het opzetten van een bedrijf

Wat is een externe vervoersmanager?

© Your Marketing Solution 2024 - All rights reserved.