Waarom buiten de deur vergaderen een goed idee is

Buiten vergaderen

Vaak is het zo dat in bedrijven een vergadering tussen agenda’s door wordt gepland. Niemand heeft dan eigenlijk echt tijd voor de vergadering. Vaak is een vergadering buiten de deur effectiever. De werknemers van je bedrijf stellen zich vaak dan wat actiever op. Alles wordt geregeld op de externe locatie. Lees in deze blog waarom buiten de deur vergaderen effectief is.

Een inspiratiebron

Vaak zorgt een andere omgeving dan je werkomgeving voor nieuwe inzichten. Ideeën ontstaan erg vaak op een nieuwe locatie. Bovendien zorgt het ervoor dat de deelnemers van de vergadering geconcentreerder en actiever meedoen. Dit zorgt voor positieve energie dat verrassende uitkomsten kan leveren voor de vergadering. Je hebt dan misschien geen lekker zittende kantoor meubels, maar wel een prachtige omgeving.

Meer resultaat behalen buiten de deur

Outdoor vergaderen zorgt ervoor dat er meer resultaat behaald wordt. Voor een vergadering buiten de deur wordt meestal een dag of een dagdeel gekozen om naar een bepaalde locatie te gaan. Dit werkt veel effectiever dan even één uurtje samenzitten. Daarnaast zorgt het ook voor een groter gevoel van urgentie. Er wordt meestal vergaderd met een duidelijk doel voor ogen. Het is de bedoeling dat deze op locatie wordt behaald.

Even niet op schermen kijken

Tegenwoordig wordt er tijdens het werk veel tijd doorgebracht achter laptops en smartphones. Er zijn tegenwoordig veel buiten vergaderlocaties die snel internet hebben. Ook is het zo dat je midden in de natuur minder naar je telefoon grijpt. Zo zit niet steeds iedereen tijdens de vergadering op de telefoon. Je zult merken dat je collega’s hierdoor minder snel afgeleid zijn. Dit biedt de mogelijkheid om samen beter na te denken over vergadervraagstukken.

Lees ook:  Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

Vergaderen zonder afleiding

Vaak als er vergadering worden georganiseerd op kantoor, is er snel sprake van afleiding. Er komt bijvoorbeeld snel even een telefoontje of vragen tussendoor. Soms kan het ook zijn dat dit onverwachts langer duurt. Hierdoor kan de planning van de vergadering als snel in de soep lopen. Bij een vergadering buiten de deur kunnen jij en je team echt afsluiten van de buiten wereld tijdens de vergadering. Er kan dan echt volledige tijd voor genomen worden.

Buiten vergaderen

Unieke locatie

Vergaderen in de buitenlucht is natuurlijk een unieke plek alles te bespreken. Daarnaast biedt het nog een aantal voordelen ten opzichte van het eigen kantoor. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de randzaken die bij het vergaderen komen kijken. Je hoeft geen rekening te houden met de internetverbinding, notitieboekjes, een projector, etc. Ook hoef je geen bedrijfscatering in te schakelen als je dat normaal wel doet.

Vergadering en teambuilding tegelijk

Vergaderen buiten de deur biedt nog een unieke mogelijkheid, namelijk de vergadering combineren met een leuke activiteit voor teambuilding. Een vergadering kan af en toe vermoeiend zijn. Om deze reden kan het ideaal zijn om stoom af te blazen met een van deze leuke activiteiten. Er zijn heel veel verschillende teambuilding activiteiten die er gedaan kunnen worden. Er zou vervolgens ook nog een leuke borrel of etentje georganiseerd kunnen worden om elkaar echt beter te leren kennen.

Uitgelicht

Recent

Waarom storytelling werkt in de schoonmaakbranche

Content marketingstrategieën voor verandabedrijven

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van bedrijfscatering?

© Your Marketing Solution 2024 - All rights reserved.