Zo creëer je een ontspannen sfeer in huis

ontspannen interieur

Na een lange werkdag is het altijd fijn om thuis te komen. Dé plek waar je tot rust kunt komen en kunt afschakelen van alles wat er die dag gebeurd is, toch? Wanneer dit voor jou niet het geval is, moet er toch iets veranderen. De sfeer van jouw huis en interieur is bepalend voor jouw gemoedstoestand, dus hoe krijg je een ontspannen sfeer in huis? Met een paar kleine aanpassingen kan ook jij tot rust komen wanneer bij thuiskomst.

Planten en bloemen

Voeg planten en bloemen toe aan het interieur voor een groene touch. Groen wordt vaak gezien als de kleur van ontspanning en rust. Een vaasje met bloemen geeft een kleurrijke touch aan het interieur, want wie wordt er nu niet blij van een bosje bloemen? Bloemen hebben wel een houdbaarheid en moeten na een tijdje weggegooid worden. Planten zijn, indien je ze goed verzorgt, de optie voor de lange termijn. In de hoek van de kamer of op een klein tafeltje kan een plant net een extraatje toevoegen. En als je ook planten niet levend kunt houden, zijn er altijd nog nepplanten die de natuurlijke kleur laten doorkomen in het interieur. Tegenwoordig zijn er veel kwalitatieve nepplanten en -bloemen, dus geen mogelijkheid voor excuses!

Natuurlijke materialen

Houten meubels en accessoires brengen gezelligheid en warmte met zich mee in een interieur. Hout heeft van nature een warme look en feel, dat het aanzicht aangenamer kan maken. Ook geven natuurlijke materialen een gevoel van rust en ontspanning af, je haalt de natuur in huis. Materialen als bamboe en steen worden ook veel gebruikt bij de hedendaagse interieurtrends. Voor inspiratie kun je altijd langs architectuur projecten in Amsterdam, Rotterdam of andere grote steden. Hier worden de nieuwste trends verwerkt in het interieur en getoond. Als je op de details let, zie je dingen die je zelf kunt doortrekken in je eigen interieur. De accessoires, kleuren en materialen geven een ruimte namelijk de sfeer die het uitstraalt.

Lees ook:  5 cadeautips om aan een zwangere collega te geven

Sfeerverlichting en kaarsen

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de sfeer die je wilt creëren. Bij een ontspannen sfeer denk je vaak aan warme kleuren, kaarslicht en gedimd licht. Thuiskomen in fel wit licht geeft niet direct het meest ontspannende gevoel. Probeer lampen met een dimfunctie en voeg kaarsen toe die je heerlijk kunt aansteken in de avond. Geurkaarsen voegen sfeer toe door warmte en licht, maar ook door geur. Kalmerende geuren zijn lavendel, vanille, kamille, cederhout en jasmijn, dus ga eens op zoek naar een mooie geurkaars met een van deze geuren.

Zachte materialen

Dekens, kussens, vloerkleden en andere kleedjes geven een zachte look aan je interieur. Naast het feit dat dekens en kussens praktisch zijn voor ’s avonds op de bank, creëren ze een sfeervoller interieur. Door een deken of plaid op de rand van de bank te leggen en een poef toe te voegen, lijkt het een wereld van verschil. Neppe dierenvachten zijn ook erg on trend de laatste jaren en erg makkelijk toe te voegen aan jouw interieur. Ook het hebben van een huisdier heeft vele voordelen. Zo geeft het een bijvoorbeeld een huiselijker en sfeervoller gevoel, zolang je er wel goed voor kunt zorgen natuurlijk!

Hulp nodig bij het inrichten? Ga dan aan de slag met een interieurontwerper of architect. Architecten zitten door het hele land en gaan een opdracht meestal niet uit de weg, dus zoek een ontwerper die bij jouw voorkeuren en stijl past. Of deze architect in Bloemendaal, Goes of Leeuwarden zit, de match is belangrijker dan de afstand.

Lees ook:  De toekomst van de huizenmarkt

Uitgelicht

Recent

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van bedrijfscatering?

Hoe digitale marketing de vastgoedwereld transformeert

5 zaken om rekening mee te houden bij het opzetten van een bedrijf

© Your Marketing Solution 2024 - All rights reserved.