Wat te doen tegen vliegen onder een overkapping?

vliegen onder een overkapping

Om optimaal te kunnen genieten van de tuin heb je een hele mooie overkapping aangeschaft. Tijdens de zomer wil je voornamelijk buiten zitten, sporten en barbecueën. Dit is precies waar jij het plezier uithaalt. Zelfs de waarde van het huis is verhoogd met de overkapping. Al met al, ben je enorm tevreden met de keuze. Er is alleen één probleem: de insecten verzamelen zich en vallen je lastig terwijl je rustig wilt genieten van een gezond drankje en hapje. In dit artikel vind je meer informatie over de oorzaak, preventie en bestrijding van vliegen onder de overkapping. Wil je meer informatie over hoe je een gezond voedingspatroon volhoudt zodat de sportsessies niet voor niks zijn geweest? Wij hebben de beste tips voor je op een rij gezet!

Waardoor komen vliegen onder een overkapping?

De barbecue staat aan, de zon wordt tegengehouden door de nieuwste aluminium grillo panelen en je bent helemaal klaar voor de perfecte zomerse avond. Helaas verzamelen zich allerlei vliegen onder de overkapping en vallen je lastig tijdens het avondeten. Voordat we tips geven over de bestrijding van vliegen, is het belangrijk om te weten waarom er veel vliegen onder de overkapping zijn. Het is belangrijk dat niet alleen de vliegen bestreden worden, maar dat je in de toekomst weet hoe je kan voorkomen dat vliegen zich nestelen in of rondom de overkapping.

Vliegen (en ook muggen) houden namelijk van warme plekken met beschutting. Tijdens een warme zomerdag is de overkapping een ideale plek voor de vlieg om zich te nestelen. Het wordt er vaak warm en houdt de zon tegen. Heel veel kan je hier niet aan doen, maar het is belangrijk om te weten dat dit niet het enige is waar de vlieg op afkomt. Vliegen komen namelijk ook af op geuren, dus vooral tijdens het avondeten is het goed om te weten dat het eten niet lang moet blijven liggen. Het klinkt misschien ongezellig, maar wees snel met opruimen en maak de omgeving goed schoon. Je wilt namelijk de ruimte niet vervuilen als je een luxe veranda van De Goedkoopste Veranda hebt aangeschaft.

Lees ook:  Welke kantoor meubels heb je nodig?

Budgetvriendelijke manieren

Niet iedereen heeft de middelen om een bestrijdingsdienst in te huren om de vliegen te bestrijden. Misschien heb je een eigen bedrijf opgestart en is het belangrijk om op de financiën te letten. Wil je meer weten over maatschappelijk en verantwoord ondernemen? Lees dan zeker onze blog hierover! Het is namelijk tijd om de vliegen te bestrijden op een budgetvriendelijke manier en wij hebben de tips:

  • Vliegen houden niet van rook. Steek daarom ’s avonds een kaars aan (citronella kaars bijvoorbeeld; 2 vliegen in 1 klap, want muggen houden helemaal niet van deze geur!). Kaarsen brengen een ontspannen sfeer met zich mee in het interieur. Een wierrookstokje is ook een optie
  • Plaats de ventilator buiten. Heel veel effect om af te koelen heeft het niet, maar om vliegen weg te houden wel. Vliegen houden namelijk niet van wind
  • Maak een vliegenval. Door een potje te vullen met honing of siroop en af te dekken met vershoudfolie. Prik hierin gaatjes zodat de vlieg naar binnen kan. Eenmaal in de val getrapt, komen ze er niet meer uit

Kortom, wees netjes en houd het schoon onder de overkapping. Vooral als je heel veel tijd, geld en energie erin hebt gestopt is het zonde dat de overkapping vervuild wordt met insecten. Ook is het belangrijk om te weten dat er genoeg budgetvriendelijke manieren zijn om vliegen te bestrijden, zodat jij genoeg overhoudt voor andere leuke projecten en investeringen.

Uitgelicht

Recent

Waarom een schoonmaakbedrijf inschakelen voor jouw kantoor?

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van bedrijfscatering?

Hoe digitale marketing de vastgoedwereld transformeert

5 zaken om rekening mee te houden bij het opzetten van een bedrijf

© Your Marketing Solution 2024 - All rights reserved.